Sunday, May 25, 2008

Enkel, nyttig och god sallad med Mango, Basilikapuckar (soja), Mimosa, Sesamkakor, Grillsallad (lollo biondo, rosésallat, rucola, morot, purjolök)

Den här salladen är både enkel och god. Det som tar lite tid är sojapuckorna som ska lagas till under tio minuter i 175 grader i ugnen. Dessa är dock så tunna att det gick utmärkt att laga till dem på tre minuter på snabb med max på ugnens att till 250 grader. Då måste man emellertid hålla ett öga på dem så de inte bränns.

Grönt i salladen
Mangon är "ICA mango" som är en fryst redan skuren mango. Samma sak säljs även på Hemköp och Willys. Salladsbladen är den färdiga ICA Grillsallad med Lollo Biondo, Rosésallat, Rucola, Morot och Purjolök. Allt i grillsalladen är redan sköljt och skuret. Mimosasalladen är "K-Salat Mimosasallad" och kostade 11,50 kr för 200 g på ICA.

Protein i salladen
Basilikapuckarna tillverkas av Familjen Dafgård och innehåller "rehydrerat sojaprotein, tapsolja, ris, äggvita, majsstärkelse, betfiber, lök, kryddor (bl.a. basilika och vitlök), naturliga aromer och salt. Jag tycker de smakar bra och de inntehåller 15 g protein per 100 g.

Övrigt
Dessutom lade jag några bitar från en sesamfrökaka. Dessa kostade 15 kr för fem stycken i ICA-butiken. Varje sådan innehåller fem stycken av de tunna kakor vi ser i bilden.

No comments: